Lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava

Tiedotteet

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko on huolissaan harrastustoiminnan rajoituksista. 

”Rajoitusten on oltava viimesijaisia ja aivan välttämättömiä. Korona-aika on osunut kovalla kädellä lapsiin ja nuoriin, jotka ovat joutuneet sopeutumaan poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin sekä harrastustoiminnan rajoittamiseen”, Risikko toteaa. 

Sivistysvaliokunta korosti yksimielisessä lausunnossaan (SiVL 12/2020 vp), että rajoitustoimenpiteitä harkittaessa – silloinkin, kun kyse on vain lyhytkestoisesta tai osittaisesta toiminnan rajoittamisesta – ensisijaisena ratkaisuperusteena on oltava lapsen etu.

”Valtioneuvoston on otettava eduskunnan tahto huomioon. Tartuntatautilakia koskevassa esityksessä ei juurikaan ole huomioitu mahdollisia poikkeusjärjestelyjä harrastus- ja vapaa-ajan toimintojen jatkamiseksi”, jatkaa Risikko.

Aiemmin sisäministerinäkin toiminut Risikko korostaa, että nyt on keskityttävä myös siihen, miten tilanne saadaan maan rajoilla hallintaan.

”Toivon, että ministeri Kiuru keskittyy nyt siihen, että virusta tai sen muunnosta ei tule muualta Suomeen. Tällä hetkellä rajamme vuotavat kuin seula”, patistaa Risikko. 

Lisätietoja:

Paula Risikko, p. 050 511 3107

Scroll