Tervetuloa ihana syksy

Kirjoitukset

Alunperin en ole ollut syksyihminen, mutta sitten huomasin, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin päätin, että syksy on ihan hyvä juttu.

Sydänliiton näkökulmasta syksy tulee olemaan vauhdikas. Se edellyttää sydänväeltä aktiivisuutta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sai eduskunnan sinetin kesällä, joten toimeenpano maakunnissa on käynnistynyt. Onneksi lakien valmisteluvaiheessa Sydänliiton asiantuntijuutta kuunneltiin. Se ei kuitenkaan vielä riitä, vaan nyt on huolehdittava, että sekä hyvinvointialueilla että kunnissa järjestöjen merkitys ja asema noteerataan.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen suurin kuolinsyyryhmä maassamme. Sydäntyön tulee siis jatkua monipuolisesti sekä päätöksentekoon että kanssaihmisiin vaikuttamalla.

Koronan vuoksi olemme joutuneet vähentämään lähikontakteja, mutta rokotuskattavuuden lisääntyessä on järjestötoimien käynnistyttävä vauhdilla.  

Oman vaikeuskertoimen toimintaamme tuovat taloushaasteet. Veikkaus Oy:n tulojen arvioidaan tulevina vuosina jäävän selvästi aiempaa alhaisemmaksi. Tämä ennuste on otettava vakavasti jokaisessa järjestössä. Sydänliitossa on tähän varauduttu uudella strategialla.

Henkilöstömuutoksiakin on tapahtunut. Pääsihteerimme Tuija Brax on siirtynyt Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi, ja pääsihteerinä aloitti Sydänliiton terveysjohtajana toiminut Marjaana Lahti-Koski.  Suuri kiitos Tuija, lämpimästi tervetuloa Marjaana. Suojelusta ja onnea matkaan molemmille.

Meille kaikille ihanaa syksyä!

(Julkaistu: Sydän 3/2021)

Scroll