Lasten ja nuorten ongelmiin puututtava heti!

Tiedotteet

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (kok.) on huolissaan nuorten kasvaneista mielenterveysongelmista. Esimerkiksi jopa joka kolmannes korkeakouluopiskelija kokee ahdistuksen tai masennuksen oireita. Arviolta 20 prosentilla nuorista on jonkin asteisia mielenterveysongelmia.

”Kokoomus on useaan otteeseen ehdottanut terapiatakuun toteuttamista. Hallitus on tätä jarrutellut ja useaan otteeseen eduskunnassa nurin äänestänyt. Tilanne ei voi jatkua näin. Nyt tarvitaan ryhtiliike palvelujen saatavuuden varmistamiseksi”, Risikko toteaa.

Risikko muistuttaa, että opiskelijat toisella ja korkea-asteella ovat eläneet koronan vuoksi lähes kaksi vuotta pelkästään etäopetuksessa. Opiskelijoiden ongelmat ovat polarisoituneet ja monimutkaistuneet. Huoli tulevasta on kasvanut. 

Kannan suurta huolta nuoristamme. Toivon, että jokainen nuori tänä päivänä pystyisi katsomaan tulevaan luottavaisin mielin ilman huolta omasta jaksamisesta.

Risikon mukaan hallitus on jatkuvasti lisännyt määrärahoja, mutta ei ole tehnyt toimenpiteitä sen osalta, että matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut lisääntyisivät. Päinvastoin niiden saatavuus on heikentynyt.

”Paha olo ei helpotu jonoissa, siksi tarvitaan palveluja. Tarvitaan terapiatakuu. Tänään 4.6. toivon päivänä muistutan, että nuorissa on meidän kaikkien toivo ja tulevaisuus”, päättää Risikko.

Scroll