Seuraavan hallituksen on vähennettävä köyhyyttä

Kirjoitukset

Seuraavan hallituksen erityinen tehtävä on vähentää eriarvoisuutta, syrjäytymistä, köyhyyttä ja terveyseroja, totesi peruspalveluministeri Paula Risikko (kok) vappupuheessaan Seinäjoella.

Risikon mukaan kaikki edellä mainitut ongelmat kietoutuvat toisiinsa eikä niiden vähentämiseen ole yhtä ainoata keinoa.

– Tarvittavat toimenpiteet tulee kohdistaa työllistymiseen, sillä työ on parasta sosiaaliturvaa. Jokainen nuori on saatava joko kouluun tai työhön. Lisäksi taloudellisen toimeentulon varmistamiseksi esimerkiksi asumistukea ja toimentulotukea on korotettava, sanoi Risikko.

Hänen mielestään myös matalan kynnyksen lähipalvelut ovat tärkeitä.

– Esimerkiksi lapsiperheiden kotipalvelujen lisääminen ja mielenterveyspalvelujen saaminen jo terveyskeskuksista auttavat. Myös kansalaisjärjestöjen toiminta on varmistettava, sillä ne tekevät mittaamattoman arvokasta työtä vähävaraisten ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien auttamiseksi, Risikko totesi.

Hänen mukaansa ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan laajempaa, eri hallinnonalat yhdistävää ohjelmaa. Esimerkkinä hän mainitsi nykyisen hallituksen toteuttaman sisäisen turvallisuuden ohjelman, johon kaikki ministeriöt osallistuivat.

– Toimenpideohjelmaan on kaikkien ministeriöiden sitouduttava. Myös kirkot ja eri järjestöt tarvitaan yhteistyöhön, totesi Risikko.

Julkaistu 1.5.2011

Scroll