Paluu päiväjärjestykseen

Kirjoitukset

Onneksi vaalit ovat jälleen takanapäin ja on palattu päiväjärjestykseen.

Ennen vaaleja pakkas osa porukoista olla kovin ”laukalla” ja heiteltiin jopa terveydelle vaarallisia ehdotuksia. Niin kuin nyt sekin, ettei kuntien saisi jatkossa ostaa muualta mitään omien sosiaali- ja terveyspalvelujen lisäksi. Eihän siitä nyt mitään tulisi. Jäisi muun muassa hoitoja, leikkauksia, lastensuojelupalveluja ja vanhuspalveluja saamatta.

Kuntarakennelakiluonnos lähtee lausunnolle ja keväällä kuullaan mitä mieltä kunnat siitä ovat. Osana kuntarakennelakiluonnosta on myös sosiaali- ja terveydenhuollon linjauksia. Tällä hetkellä ne ovat vielä hyvin yleisellä tasolla, mutta konkretisointi jatkuu.

Tästä on hyvä jatkaa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista.

Scroll