Ministeri Risikko: Työpankkien oppisopimuspalvelun suosio ylittänyt odotukset

Tiedotteet

———————————————————
STM tiedote 02.09.2013
———————————————————

Ministeri Risikko: Työpankkien oppisopimuspalvelun suosio ylittänyt odotukset

”Yritykset ovat innostuneet työpankkiyritysten tarjoamasta oppisopimuspalvelusta. Vuoden loppuun asetetut tavoitteet solmituille oppisopimuksille ovat jo täyttymässä. Palvelun kysyntä on yllättänyt meidät iloisesti”, sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko kertoi tutustuessaan uuden työpankkiyrityksen Finvacon Oy:n toimintaan maanantaina 2.9. Vaasassa.

Viisi sosiaali- ja terveysministeriön nimeämää työpankkia on keväästä lähtien tarjonnut uutena palveluna nuorille oppisopimuskoulutusta ja etsinyt yrityksistä oppisopimuspaikkoja. Työpankit auttavat yrityksiä hoitamaan kaiken oppisopimuksiin liittyvän hallinnollisen työn, kuten sopimusten teon, palkkatuen hakemisen sekä opiskelija ja työnantajan ohjaamisen.

”Yritykset kautta maan ovat ottaneet tyytyväisinä vastaan työpankkiyritysten tarjoaman palvelun. Oppisopimuksiin liittyvä paperityö ja järjestelyt koetaan yrityksissä hyvin työlääksi, ja monesti tilaisuus palkata oppisopimusopiskelija jääkin käyttämättä. Nyt työpankit tarjoavat tähän ratkaisun”, ministeri Risikko sanoi.

Finvacon Oy on monialayritys, jonka henkilökunnasta noin puolet on osatyökykyisiä. Tehtävät on yrityksessä jaettu suhteessa kunkin työtekijän kykyihin ja jaksamiseen. Finvacon Oy:n toimintamalli osoittaa, että on paljon töitä, joita oikein organisoituna voivat tehdä myös kokemattomat nuoret tai osatyökykyiset työntekijät.

”Tänään näkemäni ja kokemani perusteella uskon, että Finvaconilla on loistavat mahdollisuudet työpankkitoiminnassa. Yrityksellä on monialainen oma tuotantorakenne ja hyvä yhteistyöverkosto asiakasyritysten kanssa”, ministeri Risikko totesi.

Lisätietoja
ministeri Paula Risikko, p. 050 511 3107

Muualla verkossa
www.tyopankki.fi http://www.tyopankki.fi/

Scroll