Vetäjät vaihtuvat

Kirjoitukset

10.05.2014 – Pohjalainen-lehti


Melko tarkkaan kymmenen vuotta sitten Kansallinen Kokoomus piti puoluekokouksensa Seinäjoella. Puolueen puheenjohtajaksi valittiin Jyrki Katainen. Minut valittiin silloin puolueen varapuheenjohtajaksi.

Siitä lähtien olemme olleet Jyrkin kanssa tiiviisti samassa tiimissä. Meillä molemmilla on takanamme seitsemän vuoden pesti valtioneuvostossa, Jyrkillä niistä kolme viimeisintä vuotta pääministerinä.

Yhteistyön sujumisessa ei ole ollut valittamista. Luottamus on ollut molemminpuolista ja on edelleen. Nyt yhteistyömme luonne muuttuu. Jyrki teki päätökseen, joka taitaa jatkossa osoittautua hyvin valtiomiesmäiseksi ja isänmaalliseksi.

En ole tottunut politiikassa urasuunnitteluun, koska kansanvallassa kaikki on aina äänestäjien päätettävissä, kuten pitääkin olla. Nyt olen kuitenkin tavoittelemassa Kokoomuksen puheenjohtajuutta.

Ehdokkuutta oli harkittava huolellisesti, sillä päätös on monella tapaa iso. Puheenjohtajakisaan oli jo ilmoittautunut kaksi erinomaista ehdokasta, Alex ja Jan. Mietin tarkkaan, onko minulla tuoda puheenjohtajakisaan jotain uutta osaamista ja näkökulmaa.

Mielestäni on. Haluan uudistaa Suomea niin, että jokainen suomalainen saisi mahdollisuuden rakentaa omaa tulevaisuuttaan optimistisin ja turvallisin mielin. Kaikille on annettava mahdollisuus. Erityistä huolta on kannettava niistä, jotka eivät tässä syystä taikka toisesta onnistu.

Uuden ja paremman Suomen rakentamisen edellytyksenä on se, että saamme taloudellisen perustan kuntoon. Meidän on löydettävä oikeat keinot parantaa yrittämisen, työllistämisen ja työn tekemisen edellytyksiä.

Tätä kirjoitettaessa sain juuri tiedon Sdp:n puheenjohtajan vaihtumisesta. Heti sen perään alkoi tulla kyselyjä kuinka hallituksen työ nyt jatkuu.

Uskoisin että aika lailla samanlaisena puurtamisena se tulee jatkumaan. Kampanjoissa on aina tapana käyttää värikkäitä ilmaisuja. Arjen askareissa mennään sitten asiapuoli edellä.

Politiikka on kuitenkin rakentamista eikä repimistä, vaikka kieltämättä se voi joskus muultakin vaikuttaa.

Paula Risikko

 

Scroll