Politiikassa sattuu ja tapahtuu

Kirjoitukset

Toukokuun 25. päivä pidettävät Euroopan parlamentin vaalit tuovat oman lisävärinsä kevään politiikkaan. Kokoomuksen upean ehdokasjoukon tukena on ilo olla niin omalla alueella kuin myös ympäri Suomea.

Pääministeri Jyrki Kataisen ilmoitus jättää Kokoomuksen puheenjohtajuus ja siten myös pääministerin tehtävät ensi kesäkuussa oli yllättävä. Ensi järkytyksen ja haikeudenkin jälkeen tuli ymmärrys. Perusteluja päätökselle ja ajankohdalle on monta.

Hallitus teki kehysriihessään koko loppuvaalikautta koskevat suuret päätökset. Julkiseen talouteen on tehty mittavat sopeutustoimet. Rakennepoliittinen ohjelma muokkaa omalta osaltaan järjestelmiä toimivammiksi ja tehokkaammiksi. Kuntarakenneuudistus etenee.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisestakin on saatu aikaan historiallisesti kaikkien eduskuntapuolueiden yhteinen linjaus. Siitä erityinen kiitos oppositiopuolueille. Yhteisen sote-linjauksen aikaansaaminen osoitti, että myös oppositiopuolueilla on vahva tahto saada uudistus aikaan ja liikkeelle. Nyt on helpompi lähteä ratkomaan yksityiskohtia.

Pääministeri Kataisen ilmoitus jättää Kokoomuksen johtoon pyrkiville hyvin aikaa harkita ehdokkuuttaan. Se jättää myös aikaa käydä kampanja ennen kesäkuun puolessavälissä olevaa Lahden puoluekokousta.

Tärkeää on, että puheenjohtajaehdokkaita on useita ja että he edustavat laajaa osaamista ja näkemystä koko Suomen tulevaisuudesta.

Vaikka olemme tehneet jo paljon vaikeita päätöksiä tulevaisuutta turvataksemme, on monia suuria haasteita vielä edessäkin. Poliittisten johtajiemme pitää olla vahvoja vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin.  Ja mieluusti ratkaisukeskeisesti.

Tulevaisuuden Suomi, Eurooppa ja Kokoomus syntyvät ongelmia ratkaisemalla – ei uusia ongelmia tuottamalla.

Scroll