Kuopiossa keskusteltiin turvallisuudesta

Kirjoitukset

Kouluampumistapauksien yhteydessä opin, kuinka arvaamattomia nykyuhat ovat. Opin myös kuinka paljon meillä on jo tehty turvallisuuden eteen, mutta myös sen, kuinka paljon on vielä tehtävä.

Turvallisuus on hetki ja tila, jota vaarat eivät uhkaa. Turvallisuus on myös tunne uhkien poissaolosta. Epävarmuus tulevista tapahtumista aiheuttaa turvattomuutta. Turvallisuuden tunne taas luo uskoa huomiseen.

Ihmisen ja yhteiskunnan kannalta turvallisuus ja luottamus tulevaisuuteen ovat tärkeimpiä asioita. Suomalaisilla pitää olla tunne siitä, että heidän arkensa on turvattu.

Onnettomuudet, kriisit, sodat ja luonnonkatastrofit aiheuttavat meissä levottomuutta. Se kasvaa, kun tapahtumat tulevat läheisyyteen, kuten viimeksi Ukrainaan.

Suomalaiset ovat tunteneet vastuunsa rauhan turvaamisessa ja rauhan välittäjinä. Nyt vastuu on tunnettava myös ilmastonmuutoksen torjumisessa.


Keskustelun vetäjänä toimi eurovaaliehdokas Jukka Savolainen, ja mukana oli myös kriisinhallintakeskus CMCFinlandin toimitusjohtaja Jukka Tuononen.

Scroll