Hallituksen on korjattava tapahtumatakuuesitystä

Tiedotteet

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko vaatii, että hallitus korjaa lausunnolla olevaa esitystään tapahtumatakuusta. Tapahtuma-ala on ehdottanut erillisen takuutuen toteuttamista alan toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Esitysluonnoksen mukaan ympärivuotiset esitys-, konsertti- tai teatteritoiminta ja sarjamuotoiset urheilutapahtumat eivät olisi tapahtumatakuun piirissä

”Mihin tämä rajaus perustuu? Nimenomaan ympärivuotiset kulttuuri- ja urheilutapahtumat ovat olleet koronakriisin suurimpia kärsijöitä. On todella erikoista, että nämä toimijat rajataankin nyt tuen ulkopuolelle”, sanoo Risikko.

Hallituksen esitys on valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriössä. Tarkoituksena on muuttaa yritysten kustannustukea siten, että lakiin lisättäisiin tapahtumatakuuta koskeva säännös. Esitysluonnos on lausuntokierroksella 7.4. asti.

”Esitysluonnos rajaa tuen kesäaikaan. Kesän osalta tämä takuutuki olisi pitänyt jo säätää aiemmin – nyt tullaan jo myöhässä alan toimijoiden näkökulmasta”, Risikko toteaa.

”Hallituksen on muutettava esitystään ennen sen antamista eduskunnalle. Tapahtuma-ala on odottanut tätä tukea ja nyt kun se säädetään, on se tehtävä kunnolla”, päättää Risikko.

Lisätietoja:

Paula Risikko, p. 050 511 3107

Scroll