Kaikkea hyvää

Kirjoitukset

Mummillamme oli tapana sanoa erotessamme: ”Kaikkea hyvää”. Se on viisaasti sanottu. Mielestäni sanonnan kultainen ydin on siinä, että hyvästellessään toisen henkilön, sanoja toivoo, että tällä kaikki sujuisi hyvin siihen asti, kun seuraavan kerran tavataan. Ja että toivottaja on ajatuksissa läsnä kulkemassa, auttaen kantamaan elämän taakkoja.

Kaikkea hyvää -toivotus tiivistää ajatuksen siitä, että toinen ihminen on arvokas ja tärkeä juuri sellaisena kuin on. Toivotus on myös täynnä toivoa, uskoa parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen.

Tapaan paljon ihmisiä eri yhteyksissä ja olen usein pohtinut, miten joillakin tuntuu olevan kuin luonnostaan positiivinen elämänasenne ja vaikeinakin aikoina kipinä elämään. He jaksavat aina kannustaa muita ja nähdä myös asioiden myönteiset puolet.

Toisia kannustavat ihmiset ovat usein itse kokeneet monenlaisia vastoinkäymisiä ja huomanneet selvinneensä. Se on antanut heille uskoa myös tulevaisuuteen. Heitä yhdistäviä tekijöitä ovat myös vahvat perusarvot elämän johtotähtinä.

Kunpa itsekin osaisi aina katsoa asioiden hyviä puolia ja ongelmien sijasta keskittyä ratkaisun etsimiseen. Helpommin sanottu kuin tehty. Kenenkään elämä ei ole yhtä juhlaa. Ei edes jouluna. Silloin tarvitaan kanssaihmisiä, jotka kannustavat ja näkevät elämässä myönteisiä puolia. Jokaisen meistä kannattaa pistää vanhan viisauden mukaisesti ”elämämme koriin ensin hyvät asiat, niin ikäville ei enää jää tilaa”. Kaikkea hyvää ja sydämellistä joulua Sinulle!

Julkaistu: Sydänliiton blogi 28.10.2021. Saatavissa: https://www.mynewsdesk.com/fi/sydan/blog_posts/paula-risikko-kaikkea-hyvaeae-104232

Scroll