Paula Risikko Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtajaksi

Tiedotteet

Suomen Harrastajateatteriliiton syyskokous valitsi 27.10.2022 liiton uudeksi puheenjohtajaksi tehtävästä väistyvän Sanni Grahn-Laasosen tilalle kansanedustaja Paula Risikon.

Risikko toimii lukuisissa luottamustehtävissä valtakunnan-, alue- ja paikallistasolla sekä järjestöissä. -Suomen Harrastajateatteriliitto kuuluu, näkyy ja vaikuttaa ja on hienoa olla mukana tukemassa tätä työtä, kommentoi Risikko vuoden 2023 alusta alkavaa uutta luottamustehtäväänsä.

Tehtävän haikeana jättävä Grahn-Laasonen on iloinen valinnasta. -Liitto on hyvissä voimissaan, virkeä ja tulevaisuuteen katsova. Paula on teatterin suuri ystävä ja tuntee muun muassa kotiseutunsa Etelä-Pohjanmaan harrastajateatterikentän hyvin. Olen iloinen siitä, että liitto siirtyy hyviin uusiin käsiin. Jatkan toiminnan seuraamista innokkaana kulttuurin ystävänä ja teatterin katsomon kuluttajana edelleenkin.

Paula Risikko on kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtajana. Hän on toiminut myös eduskunnan puhemiehenä sekä neljässä eri ministeritehtävässä: peruspalveluministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä, liikenne- ja kuntaministerinä sekä sisäministerinä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden tohtori.

Suomen Harrastajateatteriliitto on vuonna 1948 perustettu valtakunnallinen harrastajateattereiden kattojärjestö. Liittoon kuuluu lähes 500 harrastajateatteria.

(Julkaistu: Suomen Harrastajateatteriliiton tiedote 19.11.2022)

Scroll