Varapuhemies Risikko: Suomen kokonaisturvallisuuden malli käyttöön koko EU:ssa

Tiedotteet

Varapuhemies Paula Risikko (kok.) pitää tärkeänä Euroopan unionin parempaa varautumista kriiseihin, sillä turvallisempi EU lisää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta. Varapuhemies Risikko puhui Porissa sunnuntaina 14.4.2024.

”Euroopan kokonaisturvallisuuden vahvistaminen on nostettava seuraavan EU-komission prioriteetiksi, sillä turvallisempi EU lujittaa Suomen ja jokaisen muun EU-jäsenmaan turvallisuutta”, varapuhemies Risikko totesi.

Suomen vahvuus on kokonaisturvallisuus, jonka perustana ovat yhteiskunnalle määritellyt elintärkeät toiminnat: johtaminen, kansainvälinen yhteistyö, puolustuskyky, sisäinen turvallisuus, huoltovarmuus, väestön toimintakyvyn ylläpitäminen ja henkinen kriisinkestävyys.

Suomalaisessa kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamallissa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan yhdessä eri viranomaisten, elinkeinoelämään, järjestöjen ja kansalaisten kanssa. 

”Suomen kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamalli on otettava käyttöön koko EU:ssa. Suomella on paljon osaamista kokonaisturvallisuudessa ja varautumisessa”, Risikko painotti.

Presidentti Niinistö laatii parhaillaan raporttia Euroopan unionille siitä, miten eurooppalaisten yhteiskuntien kriisinkestävyyttä voidaan parantaa. Presidentti Niinistöä pyydettiin tehtävään, sillä suomalainen yhteiskunta on tunnettu kriisinkestävyydestään eli resilienssistään.

”Sota-ajan perintönä suomalaisista ihmisistä on tullut hyvin kestäviä. Sama koskee myös yhteiskuntaamme”, Risikko totesi.

Scroll