Kesää on vielä jäljellä

Kirjoitukset

Kesää on vielä jäljellä, vaikka elokuussa jo ollaankin. Tämä kesäo n ollut säiden puolesta monipuolinen. On paistanut ja on satanut. Ministereillä on vuoden aikana mahdollisuus pitää yhteensä 30 päivää lomaa, koska koko ajan on oltava määrätty määrä ministereitä ”puikoissa kiinni”. Itse käytin sallituista lomapäivistä suurimman osan kesällä, koska muulloin ei pysty lomaa kunnolla pitämään.

Mitä sitten tuli lomalla tehtyä?

No tietenkin meinattua, syötyä ja laihdutettua vuoropäivin sekä myös hieman siivottua. Tietenkin tuli käytyä myös kesätapahtumissa eri puolilla Suomea ja muitakin mieleenpainuvia hetkiä tuli koettua.

Pohjanmaalla kesämarkkinoita riittää. Isojoen markkinoilla olin ensimmäistä kertaa. Paikallinen Lions –järjestö oli perinteitä jatkaen järjestänyt mainiot markkinat. Hyväntekeväisyyteen, eli tällä kertaa ikäihmisille saivat taas kerättyä sievoisen summan rahaa.

Porissa Suomi Areena oli edellisvuosien tapaan yhteiskunnallisen keskustelun foorumi. Siellä tapasivat ”puolesta” ja ”vastaan” sekä ”jostain siltä väliltä” -olevat. Hyvässä sovussa oltiin kaikki, sillä olihan kesä ja aurinko paistoi.

Itselläni oli Suomi Areenassa kahden päivän aikana kaksitoista keskustelutilaisuutta. Osallistuin mm. keskusteluihin vanhusten yksinäisyydestä, ikäihmisten palveluista, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksista sekä naisjohtajuudesta.

Lopuksi järjestin vielä kaiken ikäisille tarkoitetut hyvinvointitanssit. Aira Samulin tanssitti siellä meitä kaikenikäisiä ja voi jestas kun oli mukavaa! Tupa oli täynnä ja ulkona jonotettiin sisälle. Mukana oli kaikenikäisiä ja taas kerran tuli todistettua, että myös pyörätuolin ja rollaattorin kanssa voi tanssia!

Erityisen ikimuistoinen hetki tänä kesänä oli myös sosiaalineuvos, lotta Sipi Tiluksen 100 –vuotisjuhlat Ilmajoen seurakuntatalolla pari viikkoa sitten. Sipi on Pohjamaan rautarouva, joka on elämänsä aikana vaikuttanut monessa tehtävässä ja jota juhlassa kuullun mukaan ”kenraalitkin pelkäävät”.

Sipin Tiluksen vahvuutta ja rohkeutta kuvastaa mielestäni hänen kertomuksensa 90 –vuotisjuhlissaan. Hän kertoi elämässään pelänneensä vain ukkosta ja hämähäkkejä, mutta ei niitäkään enää.

Kauhavan lentosotakoulun lahja vahvalle naisvaikuttaja Sipille eli ylilento Hawkilla hakee vertaistaan, ja oli täysin ymmärrettävää, kun kyseessä on Sipi Tilus.

Myös Spelien tilaisuudet olivat mainioita. Kruunuhäissä vihittiin oikeasti ihana nuoripari ja itse esitin Pohjanmaan jämäkkää vaikuttajanaista, Eveliina Ala-Kuljua.

Tässä kuvattuna vain muutama sieluun painunut jälki tältä kesältä.

Tätä kirjoittaessani edessä ovat mm. Teuvan saunaparaati, joka on hyvä muistutus syksyn tuleviin ”saunoihin” sekä Ylihärmän Elotrysköö ja Peräseinäjoen markkinat.

Kesätapahtumat ovat oivallisia, matalan kynnyksen tilaisuuksia tavata ihmisiä, jotka haluavat evästää tulevia aikoja varten. Kunnioitettavaa on, että niiden järjestäjiksi löytyy niin paljon vapaaehtoisia tekijöitä. Muutenhan niitä ei saataisikaan järjestettyä.

Onneksi on kesää vielä jäljellä.

Julkaistu: Pohjalainen 6.8.2013.

Scroll