Tehtävää riittää!

Kirjoitukset

26.06.2014 – Ilkka-lehti


Kesäkuussa on ehtinyt tapahtua paljon. Takana on hyvä ja ikimuistoinen kisa Kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Kiitos Janne ja lämpimät onnittelut Alexille! Rehdin kisan jälkeen on hyvä jatkaa työtä osana Alexin tiimiä. Lahdesta lähti yhtenäinen Kokoomus.

Ennen juhannusta sovittiin uuden hallituksen ohjelmasta ja nyt kuluvalla viikolla Stubbin hallitus virallisesti nimitettiin. Itse sain haluamani liikenne- ja kuntaministerin salkun, koska halusin uusia haasteita.

Omalta osaltani nyt oli hyvä vaihe muutokselle. Olen toiminut seitsemän vuotta ministerinä tutussa sosiaali- ja terveysministeriössä. Sosiaali- ja terveysministerin postini hallitusohjelmakirjaukset ovat lähes kaikki tehtynä. Ministeri Huovisen johtaman sote-rakenneuudistuksenkin saimme parlamentaarisessa ryhmässä hienosti eteenpäin. Nyt varmistan myös kuntaministerinä, että hyvät sote-palvelut säilyvät kunnissa.

Uusi hallitus ryhtyy toimeen erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Kotimaamme talous ei vieläkään ole saavuttanut vuonna 2008 alkanutta finanssikriisiä edeltänyttä tasoa.

Tiukassa taloustilanteessa suomalaisten turva on määrätietoinen hallitus. Jatkamme Kataisen hallituksen sitoutunutta työtä julkisen talouden kestävyyden parantamiseksi, valtion velkaantumisen taittamiseksi sekä kasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi. On tärkeä viesti suomalaisille perheille, yrityksille sekä kansainvälisille sijoittajille, että Suomen talouspolitiikan suuri linja ei muutu.

Sen lisäksi, että hallitus jatkaa julkisen talouden tervehdyttämistä, teemme uusia investointeja kasvuun ja työllisyyteen. Olemme hallituksessa sopineet kasvua ja työllisyyttä vahvistavasta 1,1 miljardin euron kasvupaketista. Tämän paketin tarkoituksena on parantaa kansalaisten ostovoimaa sekä käynnistää työllisyyttä parantavia julkisia investointeja.

Pääministeri Stubbin hallituksen ohjelmassa on monia kirjauksia myös omalle sektorilleni liikenne- ja kuntapuolelle.

Liikennepuolella iso kysymys on liikenneverkon investointitarpeiden sovittaminen niukkoihin varoihin. Hankkeita on paljon vireillä ja lisää tuli hallitusneuvotteluissa. Koko Suomen asuttuna pitämiseksi ja elinkeinoelämän edistämiseksi muuallakin kuin kehä kolmosen sisällä tarvitaan hyvä liikenneverkko. Ihmisten pitää päästä liikkumaan ja yhteyksien täytyy toimia asuinpaikasta riippumatta. Tämän eteen pitää tehdä töitä.

Samoin myös paljon tehtävää riittää kuntapuolella. Kuntataloutta on saatava kuntoon, jotta rahat riittävät tärkeimpiin palveluihin. Kuntien tehtäviä ja velvoitteita on määrätietoisesti kevennettävä ja kuntien velkakierre on saatava taittumaan. Kuntien elinvoimaan ja yrittäjyyteen on luotava uusia mahdollisuuksia. Samoin myös palvelujen laatuun, saatavuuteen, tekemisen tapoihin ja kansalaisten valinnanvapauteen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

Näihin kaikkiin tehtäviin tartun innostuneena ja kiitollisena saamastani mahdollisuudesta.

Paula Risikko
Liikenne- ja kuntaministeri

Scroll