Pohjanmaan turvallisuusuhkina erityisesti huumeet, liikenne ja verkossa tapahtuva rikollisuus

Kirjoitukset
Paula Risikko

Kokkolassa 29.3.2019 puhunut eduskunnan puhemies Paula Risikko on huolestunut Pohjanmaan turvallisuustilanteesta.

”Huumeet ovat alueellamme yleistyneet. Noin 1/3 rattijuopoista on huume tai huume-alkoholitapauksia. Huumeet vaikuttavat niin rikoksiin, liikenteeseen, terveyteen kuin sosiaalisesti. Tarvitaan entistä enemmän valistusta sekä mielenterveys- ja päihdepalveluja”, linjasi Risikko.

Liikenne tappaa Pohjanmaalla edelleen enemmän kuin henkirikollisuus.

”Poliisin liikenteen ja etenkin raskaan liikenteen valvonnan edellytykset on pidettävä vahvoina”, jatkoi Risikko.

Myös verkossa tapahtuva rikollisuus huolettaa Risikkoa.

”Nuoret joutuvat seksuaalirikoksen uhriksi, huumeita kaupataan, eri ikäisiä ihmisiä huijataan. Apuna näihin on esimerkiksi nettipoliisitoiminta, jota on viime vuosina lisätty. Myös tiedotus ja valistus muun muassa kouluissa on tärkeää”, sanoi Risikko.

Maailma ja meitä ympäröivät ilmiöt ovat muuttuneet reilussa kymmenessä vuodessa. Suomi on silti edelleen monella mittarilla maailman turvallisin maa. Turvallisuuden muutosvoimat yhteiskunnassamme ovat kuitenkin vahvat. Osaan me voimme vaikuttaa ennaltaehkäisevästi puuttumalla niihin riittävän ajoissa, osaan muutoksista meidän tulee varautua vahvemmin.

”Tärkeää on lisätä etenkin ennalta estävän työn voimavaroja esimerkiksi poliisille ja kotouttamistoimiin. Tähän työhön kuuluvat muun muassa radikalismin ja väkivaltaisen ekstremismin ehkäisy. Tarvitaan myös lisää moniammatillista yhteistyötä ja tiedon kulun kehittämistä. Niin ikään tarvitaan lisää ”kasvollista” toimintaa ihmiseltä ihmiselle”, sanoi Risikko.

Lisätietoja:

Paula Risikko, puh. 050 5113107

(Puhetiivistelmä: Kokkolan Kokoomuksen vaalijuhla, 29.3.2019)

Scroll