Sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi kokoomuksen Paula Risikko

Tiedotteet
Paula Risikko

Sivistysvaliokunnan puheenjohtajan tehtävään nousee kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko. Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi torstaina ryhmäkokouksessaan valiokuntapaikoille esitettävät kansanedustajat.

”Olen innoissani uudesta tehtävästä. Kun on ennen politikkaan tuloa toiminut pitkään koulutuksen ja tutkimuksen parissa, on kuin kotiinsa menisi”, toteaa Risikko.

Risikko on toiminut aikaisemmin eduskunnan puhemiehenä, sekä valtioneuvoston jäsenenä lukuisissa eri ministerin tehtävissä. Kansanedustajana Risikko on ollut vuodesta 2003 lähtien.

Koulutukseltaan Paula Risikko on terveystieteiden tohtori (TtT) ja terveydenhuollon opettaja. Hänellä on hallintotieteiden kunniatohtorin (Vaasan yliopisto) ja lääketieteen kunniatohtorin (Tampereen yliopisto) arvonimet.

Ennen kansanedustajaksi tuloaan Risikko on toiminut opetus- ja koulutustehtävissä vuodesta 1985 alkaen sekä koulutuksen johto- ja kehittämistehtävissä vuodesta 1990 alkaen, kunnes hän vuonna 2003 tuli valituksi eduskuntaan.

”Osaava ja koulutettu kansa on Suomen vahvuus. Osaaminen ja sivistys ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle itselleen, mutta ne ovat keskeistä myös koko yhteiskunnan kukoistuksen kannalta”, arvioi Risikko.

Lisätietoja:
Paula Risikko 050 5113107

Linkki CV: https://www.paularisikko.fi/paulaitte/

Scroll