Entinen sisäministeri Risikko: Sisäministeri ei voi antaa hyväksyntäänsä katujen luvattomalle sulkemiselle

Tiedotteet

Kokoomuksen kansanedustaja ja entinen sisäministeri Paula Risikko ihmettelee sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) puheita Elokapinan mielenosoituksesta.

Ohisalo twiittasi tänään seuraavasti: ”Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä. Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien.”

”On uskomatonta, että sisäministeri Ohisalo antaa hyväksyntänsä Mannerheimintien luvattomalle sulkemiselle. Sisäministeri ei voi toimia näin. Ohisalon twiitit voivat pahimmillaan avata Pandoran lippaan. Onko muillakin mielenosoittajille oikeus sulkea vilkasliikenteisiä katuja?” Risikko kysyy.

Risikon mielestä sisäministerin pitäisi tuomita kansalaistottelemattomuus.

”Mielenosoittaminen on perusoikeus, mutta yhden Helsingin vilkkaimman kadun valtaaminen ei. Mieltä voi osoittaa myös kenenkään muiden oikeuksia loukkaamatta. Nyt mielenosoittajat häiritsevät paitsi tavallisten helsinkiläisten työmatkaliikennettä, myös esimerkiksi hälytysajoneuvojen liikkumista. Poliisi-, pelastus- ja hätäkeskusasioista vastaavana ministerinä Ohisalon olisi syytä puuttua tähän”, Risikko sanoo.

”Tarkoitus ei voi pyhittää keinoja. Sisäministeri ei voi mielensä mukaan antaa mielenosoittajille erivapauksia vain siksi, että mielenilmauksen aihe sopii omaan poliittiseen agendaan. Tämä peli on vihellettävä poikki”, Risikko sanoo.

Scroll