Taiteesta ja kulttuurista turvallisuutta

Kirjoitukset

Kulttuuri- ja taidetapahtumilla on tutkitusti myönteisiä hyvinvointi- ja talousvaikutuksia. Kulttuuri on myös osa kokonaisturvallisuuttamme.

Kulttuuri- ja taidealat vahvistavat ihmisen mielialaa, luovuutta ja kestävyyttä. Alat siten parantavat kansalaisten henkistä kriisinkestokykyä, mikä on yhteiskunnan turvallisuuden edellytys.

Kulttuurialoilla on myös kasvumahdollisuuksia, joten on hyvä, että Orpon hallituksen ohjelmassa on päätetty laatia kulttuurialan kasvustrategia osana kulttuuripoliittista selontekoa. Tavoitteena on muun muassa vauhdittaa luovien alojen kasvua ja saada myös lisää yksityistä rahoitusta alalle.

Kaikki nämä edellä kuvatut myönteiset vaikutukset edellyttävät, että kulttuuri- ja taidetapahtumissa on kävijöitä.

Tervetuloa Pirkanpohjan taidekeskukseen ammentamaan hyvinvointia. Ähtärissä Pirkanpohjan taidekeskuksessa on tarjolla kaiken ikäisille elämyksiä. Muun muassa tarjolla on kaksi hienoa näyttelyä.

”Mielessäni” – näyttelyssä Samuli Heimosen kiehtovat eläinaiheiset mielenmaisemamaalaukset ”keskustelevat” 100 vuotta aiemmin eläneiden taitelijoiden maisemamaalausten kanssa.

Toisessa upeassa näyttelyssä ”Edelläkävijä – materiaalin voima” on esillä professori Eero Hiirosen teräsveistosten kokoelmaa.

Molemmat näyttelyt ovat avoinna 15.6-16.8.2024. Lämpimästi tervetuloa!

Paula Risikko, kansanedustaja, terveystieteiden tohtori

Taidemuseokummi 2024/Pirkanpohjan taidekeskus

Julkaistu: Pirkanpohjan taidekeskuksen Facebook-tilillä 15.3.2024

Scroll